Våra drycker

Goda drycker är nödvändigt för att en måltid skall vara fulländad. Drycker som förstärker upplevelsen av maten, men drycken är ju även så socialt viktig. Vi skålar och höjer våra glas till någons ära. Hur viktigt är inte det.

Saft

Det skall ärligt sägas att saft är inte min favoritprodukt att tillverka. Det tar tid att göra en bra saft och det är en tung hantering. Men vi svenskar älskar verkligen saft så jag kommer liksom inte undan. Men saften skall vara en ärlig produkt, liksom resten av vårt sortiment. Frukt och socker det är hela innehållet.

Must

För 15 år sedan började vi pressa must av gården äpplen. Hans hade samlat på sig 100 olika sorter så det föll sig naturligt att börja undersöka variationen i smak. Den är verkligen stor. Det var en tid då äppelmust skulle smaka lika och Hans fick argumentera intensivt för att det var i olikheten det intressanta fanns att att upptäcka.

Vi pressar idag av de sorter som året har att bjuda. Pressen tar 30 kg/sats. Musten grovfiltreras och buteljeras på literflaska. Produktion ca 1500 flaskor

Nektar

Dessa drycker, liksom must, är det Hans som ansvara för. Jag får ibland hålla i råvaror som han blir intresserad av så att de inte försvinnar in i pressen. Nektar är en råsaft som man späder med vatten och därefter sötar med socker till en angenäm smak. Målet är att skapa måltidsdycker som inte står de alkoholhaltiga efter. Den som inte kan eller vill dricka alkohol skall känna att detta är fullvärdiga alternativ. Målsättningen är intressanta rena smaker där en bra råvaras personlighet dominerar. Låg sötma är gemensamt för samtliga våra nektar.

En lista med Våra dryckar

     
hem.gif
sortiment.gif
serveringstips.gif
kontakt.gif
lankar.gif